Single post

Suomalaisten suosituimmat automerkit

 

Millaisia autoja sinulla on ollut? Millä automerkillä naapurisi ajelee? Entäpä kun kiinnität huomiota lähikauppasi parkkipaikalla nököttäviin autoihin? Mitä merkkejä näkyy keskimääräistä enemmän? Mahdatko arvata, mikä on Suomen suosituin automerkki?

Viime vuonna suomalaiset rekisteröivät hiukan yli 100 000 henkilöautoa ja vuonna 2016 autoja rekisteröitiin pari tuhatta enemmän kuin vuonna 2015. Vuonna 2016 eniten ensirekisteröintejä autoissa tehtiin suomalaisten kohdalla Volkswagen-merkin autoihin huolimatta Volkswageniin kohdistuneesta päästöihin liittyvästä skandaalista, joka tiputti ensirekisteröityjen Volkswagenien määrää hetkellisesti noin prosentin verran. Tästä huolimatta Volkswagen valikoitui vuonna 2016 ajopeliksi 11.2% osuudella kaikista rekisteröidyistä autoista Suomessa. Aivan pikkuisen pienemmän osuuden lohkaisi Toyota. Kolmanneksi, neljänneksi ja viidenneksi eniten autoja rekisteröitiin merkeille Skoda, Ford ja Volvo. Kärkilistoille yltävät myös esimerkiksi Opel, Ford, Honda sekä Kia.

Vaikka Volkswagen onkin suosituin merkki uusissa rekisteröitävissä autoissa, on lista hieman erinäköinen silloin kun vertailuun nostetaan eri merkkien mallien suosituimmuus. Ykkössijaa pitää tällä listalla silloin Skoda Octavia, jonka osuus markkinoilla on hiukan alle viisi prosenttia. Skoda on tosin merkki, joka on osa Volkswagen-ryhmää. Nissan Qashqai, Volkswagen Golf, Toyota Auris ja Open Astra ovat niin ikään päässeet viiden suosituimman auton joukkoon. Suosituimpien mallien järjestys vaihtelee vuosi vuodelta, mutta Skoda Octavia on kuitenkin onnistunut säilyttämään kärkiasemansa jo muutaman vuoden ajan.

theme by teslathemes
tesla