Ruokarekka on trendikäs ilmiö
Ruokarekka on eräänlainen rekka sekin. Se toimii eräänlaisena liikkuvana ravintolana, sillä se jakelee ruokaa autosta käsin. Rekka on yleensä varustettu pienellä keittiöllä ja sen sivussa on luukku, josta herkullista ruokaa myydään asiakkaille. Ruokarekkoja voivat olla ne rekat, joista käsin myydään jäätelöä, pakasteruokia tai etukäteen valmistettuja ruokia, mutta yhtä lailla annokset voidaan myös valmistaa rekassa. Yleisimpiä ruokarekoista saatavia ruokia ovat erilaiset voileivät, hampurilaiset, ranskanperunat ja erilaiset etniset ruoka-annokset kuten kiinalaiset ruuat, vietnamilaiset ruuat, meksikolaiset ruuat, Lähi-idän ruuat ja eteläamerikkalaiset ruuat. Viime aikoina pop up -ravintolabuumin myötä myös ruokarekkoihin on alkanut tulla erilaisia gourmet-herkkuja ja erikoisruokia, joista yksi esimerkki on Suomessakin kierrellyt syötäviä hyönteisiä tarjoileva rekka.
Ruokarekka on saavuttanut suuren suosion ravintolakonseptina, sillä usein se tarjoaa elämyksiä, joita ei muualta saa. Nälkäinen saattaa sattumalta ohi kulkiessaan huomata ruokaa tarjoilevan auton ja tarttua houkuttelevaan tarjoukseen. Ruokarekoista tarjottavat annokset ovat tyypillisesti tavallisia ravintoloissa tarjottavia annoksia edullisia johtuen siitä, että rekkojen vuokrakustannuksia ei käytännössä ole, tai korkeintaan rekan omistaja maksaa myyntipaikasta pientä maksua. Ruokarekkoja näkee erilaisilla festivaaleilla ja muissa tapahtumissa, mutta yhtä lailla rekka saattaa asettua yhteen paikkaan pidemmäksi aikaa myymään ruokia, jolloin sille ehtii kertyä myös vakioasiakkaita. Myös useammasta rekasta koostuvat keskittymät ovat yleisiä.